keskiviikko 26. elokuuta 2009

Avajaiset 1.9.2009

Voimala toimii ja pyörii tosi herkästi hiljaisellakin tuulella. Ilmeisesti ominaisuudet sopivat sijoituspaikkaan kohtalaisen hyvin. Olen saanut paljon myönteistä palautetta ihmisiltä, jotka ovat pysähtyneet seurailemaan voimalan rauhallista tai vinhaa pyörimistä. Maahantuojalta kaipaillaan vielä ohjelmistopätkää, jolla tuotantotiedot saataisiin luettua reaaliaikaisesti invertteriltä.

Webcam saatiin vihdoin toimimaan myös palomuurien ulkopuolelle. Itse ongelmaa ei saatu ratkaistua, joten se kierrettiin. Kun käyttäjä ei päässyt kameran nettiosoitteeseen, niin määräsimme kameran lähettämään kuvaa muutamalle eri palvelimelle ajastetusti. Näitä palomuurin ulkopuolella olevia kuvia voimme sitten lisäillä eri paikkoihin. Kuvat päivittyvät minuutin välein, joten ihan reaaliaikaista videokuvaa ei ole tarjolla, mutta hyvä näinkin.

Tuo voimalan kamera välittää sääkuvaa myös tuonne weather undergroundiin. Mainio palvelu, joka koostaa jokaisesta vuorokaudesta n. 15 sekunnin videon. Tarkkuutta joutui hieman karsimaan, mutta säätiedon kannalta oleellisimmat näkee täältäkin. Säähistoria  ja tuulivoimalan toimintakuvat jäävät nyt talteen myös maapallon toisella puolella olevalle tietokoneelle.

Päätimme järjestää tuulivoimalan avajaistilaisuuden, jossa kerromme kaikille oppilaille perustiedot voimalasta. Avajaiset pidetään tiistaina 1.9.2009 klo 11.45 lukion auditoriossa. Pari alustusta, mahdollisesti musiikkia ja pikkupurtavaa. Tervetuloa.

Ei kommentteja: