torstai 24. helmikuuta 2011

Pientuulivoimatoimittaja yrityssaneeraukseen

Pientuulivoimalla ei mene maassamme kovin hyvin. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi Eagle-yhtiön yrityssaneerauksesta. Harmillista, ettei tuotantotukea ulotettu pieniin voimalayksikköihin, joten kilpailuetu teolliselle tuulivoimalle menetetään. Toisaalta energian tuottaminen pelkästään tukien avulla on aika hullua hommaa sekin. Vanha vesivoima saa tällä hetkellä etua siitä, ettei se tuota hiilidioksidipäästöjä, joten taloudellinen tehokkuus on parantunut, vaikka mitään kehitystyötä ei ole tarvinnut tehdä.

Oma hankkeemme lähti käyntiin Eaglen innoittamana, mutta paikalle asennettiin kuitenkin kiinalaista osaamista. Hyvin voimala pyörii, eikä ole vaatinut huoltoa, mutta sähkön tehokas tuottaminen vaatisi tuulisemman paikan. Tuotto on verrannollinen tuulen nopeuden kolmanteen potenssiin, joten sijoituspaikkojen tuuliolosuhteiden kartoittaminen on tärkein perustamistieto.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Mielenkiintoista asiaa. Olen myös joskus aiemmin kuullut puhuttavan yrityssaneerauksesta. Meidän tuttava esimerkiksi on nyt etsimässä asianajajaa, ja käsittääkseni se liittyy ainakin jollain tapaa heidän yritykseensä. https://advise.fi/