torstai 6. marraskuuta 2008

Teknologiateollisuuden säätiörahoitusta ei tullut

Sain eilen tiedon, ettei hankkeemme mennyt läpi Teknologiateollisuuden hankehaussa. Hakemuksia oli tullut 134, joista hyväksyttiin 15. Ehkä haimme tai suunnittelimme liian pientä hanketta. kun jaossa oli 500 000 €, niin nuo hyväksytyt hankkeet ovat keskimäärin yli 30 000€ hankkeita. Ensi kerralla pitää sitten varmaankin hakea rahoitusta kaikkiin Suomen kouluihin kohdistuvaan tuulivoimaprojektiin.

Teten säätiö palkitsee vuosittain myös esim. matematiikassa menestyneet pitkän matematiikan opiskelijat. Keväinen jako oli 216 000€, joten kyse on todella merkittävästä kannustuksesta luonnontieteisiin. Vuosittain säätiö jakaa noin 4 miljoonaa. Säätiön asiamies kertoi tämän vuoden haun olleen ehkä liian laaja ja hakemuksia tulleen siksi niin paljon. Seuraavan vuoden haku on kohdennetumpi.

Hankkeemme kuitenkin etenee. Kävin palaverin kunnan teknisen ja sivistyspuolen talousjohtajan kanssa ja päätimme joko pienentää hankittavaa yksikköä tai etsiä yhteistyökumppaneita, joilla voisi olla kiinnostusta osallistua hankkeen rahoittamiseen. Kaksi yhteistyötarjousta on jo lähtenyt eteenpäin. Laitetoimittajan kanssa tapaamme ensi viikolla ja käymme läpi niin sähköliitynnän aiheuttamia muutostöitä kuin rakennuslupamenettelyn kannalta huomioitavia seikkoja. Kyseessä on taajama-alueelle pystytettävä voimala ja vaikka naapureina on kunnan omia vuokra-asuntoja (kunta antaa itselleen lausunnon isännöitsijän toimesta) ja koulukiinteistöjä on kyseessä kunnan ennakkotapaus. Samoihin päätöksiin voivat sitten vedota muut kuntalaiset halutessaan pystyttää oman tuulivoimalan takapihalleen.

Ei kommentteja: