maanantai 11. lokakuuta 2010

Tuotto 45 kWh

Torstaina 7.10.2010 tuulivoimala oli pyörinyt keskeytyksettä 14 kuukautta. Kokonaistuotto on ollut 45 kWh, eli hyvin vaatimaton energiamäärä. Paikan tuulisuus saattaa hiukan parantua nyt kun viereen on tehty pysäköintialue ja puustoa kaadettu sen tieltä. Merkittävää parannusta tuottoon tuskin syntyy.

Voimalan suurin ansio on sen muuttamat asenteet. Tuulivoimala on muuttunut arkipäiväiseksi laitteeksi, johon ei kiinnitetä enää huomiota. Kukaan ei ole moittinut sen pitämää ääntä meluhaitaksi tai valittanut auringon heijastumien tai varjojen häiriöistä. Pyörivä tuulivoimala tuo hyvää mieltä ja laittaa ajattelemaan energiantuotannon eri mahdollisuuksia. Opetuksessa voimalaa voidaan hyödyntää hyvin. Sen pohjalta herää mielenkiinto sääilmiöihin ja ilmastoon sekä energiapolitiikan seuraamiseen.

Seuraava projektimme uusioutuvan energian hyötykäyttöön on suunnitteluasteella. Mikäli rahoitus saadaan onnistumaan, niin pääsemme tulevaisuudessa hyödyntämään myös aurinkoenergiaa koulussa...

2 kommenttia:

KimmoL kirjoitti...

Tuotantomäärä 45 kWh onkin 13 kuukauden. Pystytyksen jälkeen kului kuukausi ennen liittymistä verkkoon.

Anonyymi kirjoitti...

EK

Tosi egologista energiantuottoa! Tuulivomalan rakentaminen on kuluttanut enemmän energiaa ja luonnonvaroja mitä se koko tulevan elinikänsä aikana tuottaa sähköä.