perjantai 24. lokakuuta 2008

Saksan tuulivoimatuotanto

Etsiskelin tuulivoima-aiheisia taustakuvia ja satuin osumaan Saksan tuulivoimasivustoille. Upeasti toteutetut ja kaksikieliset (englanti-saksa). Tuotantoa voi seurata päivän tarkkuudella koko maan alueelta tai yksittäisestä voimalasta. Myös koko vuoden tilastot, huoltotilastot, rakentamistilastot jne löytyvät helposti. Saksassahan energiapörssissä myytävän sähkön hintaan vaikuttaa selvästi tuuliolosuhteiden kehitys. Tuulisina päivinä energian hinta laskee, tyyninä nousee.

Myös usa näyttää olevan tuulivoiman suhteen voimakkaasti kehittyvä maa. Siellä kahden osavaltion alueella (sisämaassa) voitaisiin tuottaa koko mantereen sähkön tarve. Maanviljelijöiden peltojen keskeltä kerätään tuottoa niin viljasta kuin tuulestakin sulassa sovussa.

Euroopassa Tanskan uudisrakentaminen on hiipumassa, maailmalla Usan lisäksi Kiina kasvattaa tuulivoimaa voimakkaasti. Usa tuottaa tänä vuonna prosentin energiastaan tuulivoimalla, tuo prosentti on kuitenkin suuruudeltaan puolet Suomen vuotuisesta energian tuotannosta. Artikkeli löytyy Tekniikka&Taloudesta

Ei kommentteja: