maanantai 6. lokakuuta 2008

Tuulta jo pari päivää

Kun tuon suunnitellun pientuulivoimalan käynnistyminen vaatii tuulta 2 m/s, niin nyt tuottoa olisi jo tullut parina päivänä. Tosin eilen merialueilla puhalsi myrskyn verran 23 m/s ja täällä sisämaassa päästiin vain 10 m/s. Enemmän tuuli on aiheuttanut ongelmia kuin energiaa. Tuohon 5kW nimellistehoon päästään noilla tuulennopeuksilla, muuten tuotto on vähäisempää.

Voimala kannattaa sijoittaa mahdollisimman korkealle. Harmi että peruskorjauksen yhteydessä piharakennuksesta purettiin savupiippu tarpeettomana. Aikaisemmin lukio lämpesi öljyllä ja nykyisin kaukolämmöllä, joten käyttämätön piippu purettiin. Voi toki olla, että muurattu piippu ei olisi kestänyt 350 kg voimalaa ja tuulirasitusta, mutta asian olisi voinut tutkia. Nyt joudumme miettimään kattorakenteiden vahvuutta ja sopivuutta. Sijoituspaikka ei saisi sijaita kovin kaukana sähkökeskuksesta, koska tällöin siirtohäviöt rasittavat hyötysuhdetta.

Sadetta on tullut riittämiin eli melkein 10 mm joka päivä tuon edellisen blogimerkinnän jälkeen. Mittari toimii hyvin, kiitos sade riittäisi tältä erää.

Ei kommentteja: